Słoneczną niedzielę, 15 października 2017 roku, uczniowie technikum żywienia wraz z opiekunkami: mgr Joanną Moskwą i mgr Justyną Szelą spędzili w klimacie kuchni myśliwskiej. Brali udział w Ogólnopolskim Hubertusie w Rzeszowie. Od godzin porannych pomagali w przygotowaniu potraw kuchni myśliwskiej w Hotelu Prezydenckim. Mieli niepowtarzalną okazję pracy z dziczyzną i możliwość skosztowania potraw przez siebie wykonanych, m.in. bigosu i gulaszu.
W dalszej części dnia uczestniczyli w oficjalnych obchodach święta myśliwych na rzeszowskim Rynku, gdzie częstowali zaproszonych gości oraz mieszkańców Rzeszowa i okolic przysmakami z dziczyzny. Uczniowie i panie nauczycielki zgodnie orzekli, że był to pracowity dzień, pełen nowych, interesujących i bardzo pouczających doświadczeń.
Odwiedza nas 18 gości oraz 0 użytkowników.
Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. Czytaj więcej...