Nasz udział w święcie myśliwych - Hubertusie

Słoneczną niedzielę, 15 października 2017 roku, uczniowie technikum żywienia wraz z opiekunkami: mgr Joanną Moskwą i mgr Justyną Szelą spędzili w klimacie kuchni myśliwskiej. Brali udział w Ogólnopolskim Hubertusie w Rzeszowie. Od godzin porannych pomagali w przygotowaniu potraw kuchni myśliwskiej w Hotelu Prezydenckim. Mieli niepowtarzalną okazję pracy z dziczyzną i możliwość skosztowania potraw przez siebie wykonanych, m.in. bigosu i gulaszu.

W dalszej części dnia uczestniczyli w oficjalnych obchodach święta myśliwych na rzeszowskim Rynku, gdzie częstowali zaproszonych gości oraz mieszkańców Rzeszowa i okolic przysmakami z dziczyzny. Uczniowie i panie nauczycielki zgodnie orzekli, że był to pracowity dzień, pełen nowych, interesujących i bardzo pouczających doświadczeń.

hubertus2017_1.jpghubertus2017_2.jpghubertus2017_3.jpghubertus2017_4.jpg

 

godlo-polska

Centrum Kształcenia Zawodowego

Projekt "Zawodowcy na start"

bezpieczna szkola logo

ubezpieczenie uczniów

Projekt "Podkarpacie stawia na zawodowców"

Narodowe Obchody Setnej Rocznicy Odzyskania Niepodległości

Kto jest online?

Odwiedza nas 18 gości oraz 0 użytkowników.