Sukces na egzaminie zawodowym z gastronomii!

Z dużą satysfakcją przyjęliśmy informację, że uczniowie IV klasy technikum żywienia całkiem dobrze poradzili sobie na ostatnim egzaminie zawodowym z kwalifikacji T.15 : Organizacja żywienia i usług gastronomicznych.

Ich zdawalność na egzaminie wyniosła 72,41%, podczas gdy zdawalność w całym województwie podkarpackim to 50,20%, a zdawalność w OKE - 56,97%. Na egzaminie młodzież rozwiązywała test a także wykonywała projekt dotyczący organizacji żywienia w zakładzie gastronomicznym. Natomiast uczniowie z klasy III w 100% zdali część praktyczną z kwalifikacji T.6: Sporządzanie potraw i napojów.

Warto nadmienić, że młodzi adepci gastronomii poznają wiedzę i zdobywają umiejętności w profesjonalnie wyposażonej pracowni przedmiotowej oraz korzystają ze sprzętów i urządzeń spełniających najwyższe standardy. Mamy nadzieję, że kolejne egzaminy zakończą się jeszcze lepszymi wynikami, czego życzymy zarówno uczniom, jak i ich nauczycielom.

egzaminy2018_1.JPGegzaminy2018_2.JPGegzaminy2018_3.JPGegzaminy2018_4.JPGegzaminy2018_5.JPG

 

godlo-polska

Centrum Kształcenia Zawodowego

Projekt "Zawodowcy na start"

bezpieczna szkola logo

ubezpieczenie uczniów

Projekt "Podkarpacie stawia na zawodowców"

Narodowe Obchody Setnej Rocznicy Odzyskania Niepodległości

Kto jest online?

Odwiedza nas 12 gości oraz 0 użytkowników.