Z dużą satysfakcją przyjęliśmy informację, że uczniowie IV klasy technikum żywienia całkiem dobrze poradzili sobie na ostatnim egzaminie zawodowym z kwalifikacji T.15 : Organizacja żywienia i usług gastronomicznych.
Ich zdawalność na egzaminie wyniosła 72,41%, podczas gdy zdawalność w całym województwie podkarpackim to 50,20%, a zdawalność w OKE - 56,97%. Na egzaminie młodzież rozwiązywała test a także wykonywała projekt dotyczący organizacji żywienia w zakładzie gastronomicznym. Natomiast uczniowie z klasy III w 100% zdali część praktyczną z kwalifikacji T.6: Sporządzanie potraw i napojów.
Warto nadmienić, że młodzi adepci gastronomii poznają wiedzę i zdobywają umiejętności w profesjonalnie wyposażonej pracowni przedmiotowej oraz korzystają ze sprzętów i urządzeń spełniających najwyższe standardy. Mamy nadzieję, że kolejne egzaminy zakończą się jeszcze lepszymi wynikami, czego życzymy zarówno uczniom, jak i ich nauczycielom.
Odwiedza nas 24 gości oraz 0 użytkowników.
Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. Czytaj więcej...