Uczennice naszej szkoły: Karolina Budyń z klasy II oraz Ewelina Warchoł z klasy III Technikum żywienia i usług gastronomicznych w dniach 6 – 8 czerwca 2018 roku wzięły udział w etapie centralnym Olimpiady Wiedzy i Umiejętności Rolniczych, który odbywał się na wrocławskim Uniwersytecie Przyrodniczym.
Karolina startowała w bloku tematycznym – technologia żywności, z kolei Ewelina – gastronomia. W rywalizacji wzięło udział 200 uczniów z całej Polski, którzy wyłonieni zostali spośród blisko 16 000 startujących na etapie szkolnym. Już sama nasza obecność na tak prestiżowym konkursie jest dużym wyróżnieniem a tymczasem Ewelina uzyskała tytuł laureatki olimpiady, zajmując premiowane 4 miejsce, po pokonaniu 26 uczestników startujących w jej bloku tematycznym. W trakcie całodziennych rozgrywek rozwiązywała test składający się z 60 pytań oraz wykonała 3 zadania praktyczne. Istotnym faktem jest, że Ewelina najlepiej spośród wszystkich uczestników rozwiązała test. Obydwu uczestniczkom gratulujemy osiągnięć i życzymy dalszych sukcesów i 1 miejsca w przyszłym roku.
Tekst przygotowała: Joanna Moskwa
Odwiedza nas 18 gości oraz 0 użytkowników.
Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. Czytaj więcej...