Menu na przyjęcia

Przystawki

PRZYSTAWKI

  • Roladka z łososiem
  • Rolada szpinakowa z łososiem
  • Pieczarka faszerowana
  • Sakiewka naleśnikowa nadziewana
  • Łosoś wędzony różyczka na miksie sałat

 

Zupy
  • Rosół z dodatkami do wyboru:
  • makaronem
  • pulpecikami mięsnymi
  • mini pierożkami
  • Rosół królewski (z warzywami i mięsem drobiowym)
  • Zupa krem z:
      • pieczarek z groszkiem ptysiowym
      • pomidorów z grzankami
      • groszku zielonego z groszkiem ptysiowym
      • brokułów z płatkami migdałowymi
  • Zupa cebulowa z makaronem naleśnikowym
  • Zupa toskańska z bruschettą
  • Zupa węgierska
  • Zupa grzybowa z grzankami

 

Dania mięsne
  • Schab nadziewany:
  • śliwka
  • morelą
  • mięsem mielonym
  • kiełbasą wiejską
  • Rolada schabowa z pomidorami suszonymi i fetą
  • Rolada schabowa z serem żółtym
    • Rolada drobiowa ze szpinakiem i serem fetą
    • Rolada drobiowa z szynka i serem żółtym
    • Kotlet schabowy z ananasem i żurawiną
    • Schab panierowany tradycyjny
    • Sakiewki schabowe z pieczarkami
    • Pieczeń z karkówki
    • Filet drobiowy z szaszłykiem
    • Filet drobiowy pieczony w krakersach
    • Filet drobiowy w sosie żurawinowym
  • Filet drobiowy nadziewany warzywami w sosie brokułowym
  • Kotlet pod pierzynką serową
  • Pulpeciki w sosie serowym
  • Szaszłyk

 

Dodatki
    • Ziemniaki:
    • gotowane z koperkiem
    • zapiekane w boczku
    • nadziewane pieczarkami
    • Talarki ziemniaczane
      • Kluski śląskie
      • Kasza gryczana
      • Ziemniaki księżnej
      • Ryż curry z fasolką szparagową

 

Surówki
  • Z kapusty:
  • białej
  • czerwonej
  • pekińskiej z serem fetą
  • pekińskiej z porem
  • pekińskiej z sosem majonezowym
  • Z marchwi z jabłkiem
  • Z porów z jabłkiem i jajkiem
  • Z buraczków z ogórkiem
  • Z selera
  • Ćwikła
  • Mizeria

 

Dania gorące
  • Barszcz czerwony z:
  • paluszkami serowymi
  • babeczką z nadzieniem mięsnym
  • pasztecikami
  • kapuśniakiem
  • krokietem
  • Forszmak
  • Zupa francuska
  • Boeuf Strogonow
  • Gulasz meksykański
  • Paprykarz drobiowy
  • Żurek z jajkiem i kiełbasą

 

Zimna płyta
  • Półmisek wędlin (4 rodzaje wędlin)
  • Półmisek serów(4 rodzaje serów)
  • Półmisek warzyw(4 rodzaje warzyw)
  • Galaretka drobiowa
  • Schab w galarecie
  • Rulony z szynki i chrzanu
  • Koreczki jeżyki kabanosowe
  • Koreczki jeżyki warzywne
  • Koreczki jeżyki śledziowe
  • Pomidorowe koszyczki nadziewane
  • Pomidory nadziewane

Muszle makaronowe nadziewane sałatką:

  • jarzynową
  • pieczarkową
  • SałatkI:
    • Ptysie na słono
    • Szpinakowe ślimaczki
    • Jaja nadziewane
    • Sos tatarski
    • Śliwki w boczku
    • Pieczywo
    • Bułeczki
    • Proziaki z masłem smakowym/smalcem z cebulką
  • Śledź po japońsku
  • Śledź w śmietanie
  • Korki śledziowe
    • jarzynowa
    • pieczarkowa
    • ryżowa
    • z tuńczykiem
    • selerowa
    • grecka
    • gyros
    • brokułowa

 

Desery
    • lody z owocami i bitą śmietana
    • szarlotka z lodami
    • pomarańczowo-ananasowy
    • śnieżynka
    • cuszima – ciasto truskawkowe
    • galaretka z owocami i bitą śmietaną
    • sałatka owocowa z sosem jogurtowym
    • placek Łącki
Ciasta
  • W-Z
  • Sernik
  • Pychotka
  • Szarlotka
  • Chałwowiec
  • Ser-mak-jabłko
  • Placek królewski
  • Placek z owocami
  • 3-bitt z krakersami
  • Szarlotka pychotka
  • Piernik z powidłem
  • Makowiec na kruchym cieście
  • Rolada czekoladowa z bananami
  • Tort (20porcji, 30 porcji)
  • Kruche ciastka

 

Napoje

Napoje zimnie:

  • sok (porzeczkowy, multiwitamina, pomarańcza, banan, wieloowocowy)
  • woda mineralna z cytryna
  • pepsi
  • coca-cola
  • fanta
  • sprit
  • tymbark

Napoje gorące:

  • Kawa parzona
  • Kawa z mlekiem
  • Kawa z ekspersu (cappuccino, latte machiato, espresso)
  • Herbataczarna/owocowa

Menu na przyjęcia okolicznościowe