Korzystając z pięknej zimowej aury uczniowie klasy II Technikum Żywienia wraz z opiekunami, mgr Joanną Moskwą i mgr Jackiem Lenartem, wzięli udział 17 lutego 2018 roku w XIII Rajdzie Narciarsko - Pieszym o Puchar Starosty Strzyżowskiego.
Uczniowie technikum budownictwa uczestniczyli 13 lutego br. w spotkaniu z dr inż. Bartłomiejem Czado, mgr inż. Wojciechem Radwańskim i mgr inż. Dariuszem Leniem, pracownikami PWSZ w Krośnie.
odbędzie się w dniu 11 kwietnia 2018 r. w Zespole Szkół w Czudcu.
ZAPRASZAMY.
Cieszymy się ze zwycięstwa drużyny naszych uczniów w ćwierćfinale Wojewódzkiej Licealiady w piłce siatkowej. Podopieczni panów Bartosza Hałasa i Wojciecha Szeli wystąpili w następującym składzie: Ernest Teper, Bartłomiej Woś, Jakub Rykała, Mateusz Kania, Szymon Gałuszka, Karol Stawarz, Tomasz Gąska, Mikołaj Czarnik i Brayan Gwiżdż.
Uroczystość upamiętniająca ofiary Holokaustu na Podkarpaciu zorganizowana została w Czudcu 23 stycznia br. w Centrum Kształcenia Praktycznego Zespołu Szkół. W spotkaniu udział wzięli przedstawiciele władz samorządowych powiatu strzyżowskiego, gminy Czudec, instytucji oświatowych i kulturalnych a także młodzież szkolna i zainteresowani tematyką spotkania mieszkańcy gminy.
W Zespole Szkól w Czudcu rozpoczęto realizację innowacji pedagogicznej „Slow food ... w klasie II technikum żywienia i usług gastronomicznych. Innowacja realizowana będzie w ścisłej współpracy ze środowiskiem branżowym, a w szczególności z pracodawcami. Uczniowie odbędą praktyki w restauracjach specjalizujących się w regionalnej kuchni podkarpackiej, przede wszystkim w kuchni myśliwskiej. Szkoła do tej pory nawiązała współpracę partnerską z Polskim Związkiem Łowieckim, Kołem łowieckim „Rogacz” – Niechobrz i „Bażant” – Czudec, Restauracją Zamek Dubiecko, Bistro – Serwis Rzeszów, a także Firmą Produkcyjno – Handlową KANWIL Sp. z o.o z Dębicy.